Skip links

Hoe het begon

Sinds 1924 verzorgde Constant Cap de buslijn tussen Kieldrecht en Linkeroever, waardoor hij Antwerpen met al zijn bedrijvigheid dichter bij de Kieldrechtenaren bracht.

Rond 1955 verliet het busbedrijf Cap Kieldrecht en trok naar de Mosselbank in Vrasene.

Het groeiende bedrijf Autobussen Cap werd overgenomen door het Limburgse Autobusbedrijf Richard Mélotte & Co uit Eksel.

Groei in het openbaar vervoer…

Op 15 juni 1971 wordt de naam Autobussen Cap nv gewijzigd in Waaslandia Autobussen nv. Door de overname van Robbrecht Autobussen (Beveren), Autobussen en Autocars K. Franckaert & Kinderen (Meerdonk) en Autobussen Van Mullem (Doel) werd de grondslag gelegd van de Groep Waaslandia.

Rond het jaar 2000 werden Autobus Kruger (Lier), Diana Cars (Belsele) en Ch. Mattheesen (St.Job-in’t-Goor) toegevoegd aan de groep.

In 2015 werd Groep Waaslandia opnieuw uitgebreid door de overnames van Alpaerts (Lier) en de Kempische Automobiel Vereniging (Geel).

… en groei in de autocarsector

Op  28 februari 2019 neemt Groep Waaslandia het touringcarbedrijf De Korenbloem over, hetgeen inmiddels als Waaslandia Travel door het leven gaat. Hiermee werden de eerste stappen gezet op de touringcarmarkt.

Op 27 augustus 2021 kreeg Groep Waaslandia er nog een nieuwe telg bij. Vanaf die datum komt de meerwaardezoeker nog meer aan zijn trekken met het high-end reisaanbod van Carolus Reizen / Prima Tours te Mol en Hasselt. Deze uitbreiding moet van Groep Waaslandia ook een referentie maken in de reissector.

Heden

Groep Waaslandia is intussen uitgegroeid tot één van de grotere partners van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn en synoniem van kwaliteit in de touringcarsector.

Bijna 400 gemotiveerde medewerkers staan inmiddels dagelijks in voor het vervoer van ontelbare tevreden klanten.

Meewerken aan onze toekomst?
Bekijk de openstaande vacatures.