Skip links

Hoe het begon

Sinds 1924 verzorgde Constant Cap de buslijn tussen Kieldrecht en Linkeroever, waardoor hij Antwerpen met al zijn bedrijvigheid dichter bij de Kieldrechtenaren bracht.

Rond 1955 verliet het busbedrijf Cap Kieldrecht en trok naar de Mosselbank in Vrasene.

Het groeiende bedrijf Autobussen Cap werd overgenomen door het Limburgse Autobusbedrijf Richard Mélotte & Co uit Eksel.

De volgende stap

Op 15 juni 1971 wordt de naam Autobussen Cap nv gewijzigd in Waaslandia Autobussen nv. Door de overname van Robbrecht Autobussen (Beveren), Autobussen en Autocars K. Franckaert & Kinderen (Meerdonk) en Autobussen Van Mullem (Doel) werd de grondslag gelegd van de Groep Waaslandia.

Rond het jaar 2000 werden Autobus Kruger (Lier), Diana Cars (Belsele) en Autobusdienst Ch. Mattheesen toegevoegd aan de groep.

In 2015 werd Groep Waaslandia opnieuw uitgebreid door de overnames van Alpaerts (Lier) en de Kempische Automobiel Vereniging (Geel).

Anno 2019

Groep Waaslandia is ondertussen uitgegroeid tot één van de grotere partners van de Vlaamse Vervoersmaatschappij De Lijn.

Door steeds een kwaliteitsvolle dienstverlening te garanderen, waarbij de reiziger uiteraard centraal staat, verzorgen de ruim 300 gemotiveerde medewerkers in grote delen van Oost-Vlaanderen en Antwerpen het openbaar vervoer.

Meewerken aan onze toekomst?
Bekijk de openstaande vacatures.